6 luonnollista tapaa pitää huolta alapään hygieniasta

Voimakas ja epämiellyttävä haju johtuvat usein intiimialueen pH-epätasapainosta. Tutustu alla oleviin ohjeisiin ja pidä huoli alapään hygieniasta, jotta tuoksu pysyy normaalina.

1. Vältä liikaa huuhtelua

Emätin on itsepuhdistuva elin, jonka vuoksi liika huuhtelu voi muuttaa sen pH -arvoa. Tämä taasen altistaa bakteeritulehdukselle. Huuhtelulla onnistut poistamaan pahaa hajua vain hetkeksi ja ongelma palaa pian takaisin. Älä pese alapään aluetta voimakkailla saippuoilla tai pesuaineilla, sillä nekin muuttavat emättimen pH -arvoa.

2. Juo vettä

Runsaalla juomisella helpotat munuaisten työskentelyä, mikä ylläpitää myös emättimen happoemästasapainoa. Runsaalla juomisella myös vähennät kuona-ainepitoisuuttasi kuonan poistuessa elimistöstäsi virtsan mukana. Vältä kuitenkin alkoholin, kahvin ja virvoitusjuomien käyttämistä.

3. Pukeudu sopiviin alusvaatteisiin

Hengittävät, puuvillasta valmistetut alusvaatteet ovat hyväksi emättimellesi. Vältä sellaisia materiaaleja sekä sen mallisia alusvaatteita, jotka hiostavat ja lisäävät kosteutta. Suosi hajusteettomia pesuaineita vaatteita pestessäsi. Pesuaineiden hajusteet alusvaatteissa mahdollistavat bakteereiden liikakasvua ja tulehduksia. Liian tiukkojen housujen käyttäminen ei ole suositeltavaa.

4. Huolehdi hygieniasta

Varmista aina, että wc-istuin on puhdas ennen istumista. Näin varmistat etteivät vieraat bakteerit pääse kulkeutumaan intiimialueellesi. Huolehdi hiivatulehduksen tai bakteerivaginoosin aikana, että vaihdat alushousut riittävän usein. Myös terveyssiteet ja tamponit on kuukautisten aikana muistettava vaihtaa tarpeeksi usein.

5. Valitse sopiva ehkäisyväline

Emäksinen siemenneste ja hapan emätin aiheuttavat voimakkaan hajureaktion. E-pillereiden sijasta voit miettiä kondomin käyttöä. Kuparikierukan käytön on havaittu aiheuttavan pahanhajuisuutta, vaikka tieteellistä näyttöä ei olekaan vielä todettu. Anaaliseksin jälkeen tulee aina käydä pesulla ennen seuraavaa emätinyhdyntää. Näin estetään peräaukon bakteerien pääsy emättimeen.

6. Käytä Venusprayta

Venuspraylla säästät aikaa ja vaivaa. Ylhäällä mainitut vinkitkään eivät aina auta. Venuspray tarjoaa turvallisen, välittömän ja helpon tavan pitää intiimialueesi terveenä ja puhtaana. Kokeile Venusprayta jo tänään sillä 100% tyytyväisyystakuu ja ilmainen toimitus ovat voimassa vain rajoitetun ajan. Siirry tilaamaan ⇒